Wie we zijn

Jacobs Decorateurs gaat al wat jaren en generaties terug, iets waar we trots op zijn! Al bijna 40 jaar zijn wij  specialist op het gebied van etaleren, standbouw/inrichting en seizoens-decoraties.

Onze toekomst plannen? Wij streven er naar om kwaliteit te kunnen en mogen blijven leveren aan onze klanten en onze stagiaires zo goed mogelijk op te leiden tot volwaardige etaleurs/decorateurs.

Graag geven wij een kijkje in het levensoop van ons bedrijf!

Opgericht

Jacobs Decorateurs is opgericht in 1985 door John Jacobs als “Jacobs Etalage En Interieurverzorging”, en hield zich in het begin vooral bezig met etaleren en sfeerpresentaties maken. Veel decoratie maakte hij zelf in zijn atelier met zijn vrouw Petra Jacobs De Kleijn.

John heeft zijn opleiding tot etaleur genoten bij Vroom & Dreesmann op de etalage afdeling, daar heeft hij ook zijn toekomstige vrouw Petra leren kennen die daar werkzaam was op de decoratie afdeling als decorateur. Samen vormden zij een onstuitbaar creatief koppel, iets wat tot op de dag van vandaag nog steeds het geval mag zijn.

1985

Personeel in dienst

In het begin van de jaren ’90 nam het werk voor John toe en in 1992 besloot hij personeel in dienst te nemen. Zoon Ilya Jacobs, op dat moment 16 jaar was al 3 jaar bezig met een opleiding tot etaleur / standenbouw aan het SISA (Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten) te Antwerpen. Creativiteit was bij Ilya al op jonge leeftijd aanwezig, al vanaf zijn 9e jaar ging hij regelmatig mee met zijn ouders en wist hij welk beroep hij zou kiezen.

1990

Eric van Aken

In 1992 kwam het eerste personeelslid Eric Van Aken in dienst en sindsdien heeft het bedrijf ook de naam Jacobs Decorateurs aangenomen. Ook Eric is afgestudeerd aan het SISA te Antwerpen. Op dit moment is Eric, na 30 jaar trouwe dienst nog steeds werkzaam bij Jacobs Decorateurs en is met al zijn ervaring en vakkundigheid een onmisbare kracht geworden.

1992

Ilya afgestudeerd

In 1995 is Ilya afgestudeerd en is meteen de gelederen komen versterken.

1995

Pensioen John

In 2009 bereikte John zijn pensioengerechtigde leeftijd, na een leven hard werken met veel plezier werd het tijd voor zijn welverdiende rust. Samen met Petra hadden ze mooie toekomst plannen die ze op de dag van vandaag met veel plezier aan het uitvoeren zijn.

2009

Overname Ilya

Sinds juli 2009 heeft Ilya Jacobs decorateurs overgenomen, na 14 jaar gewerkt te hebben met zijn ouders werd het nu tijd om op eigen benen te gaan staan. Nu na ruim 25 jaar werkervaring staat hij aan het hoofd van het team Jacobs Decorateurs.

Sinds 2009 werkt Jacobs Decorateurs met stagiaires, van maar liefst 7 verschillende scholen, o.a. De Rooipannen (afdeling vormgeving) Tilburg, SISA Antwerpen, Curio en Grafisch Lyceum Rotterdam. De stagiaires vormen een creatieve, frisse inbreng in het team van Jacobs Decorateurs en zij krijgen een goede opleiding in de praktijk.

2009

Erkend Leerbedrijf

Jacobs Decorateurs is in 2010 door 2 grote instanties erkend leerbedrijf geworden, namelijk Savantis en GOC.

2010

40 jaar

Jacobs Decorateurs bestaat bijna 40 jaar, daar kijken we naar uit!

2025