+31 (0) 165 54 97 11

  Bel direct

Neutronweg 9 | 4706 PL Roosendaal

Wie zijn we?

Jacobs Decorateurs is opgericht in 1985 door John Jacobs als “Jacobs Etalage En Interieurverzorging”, en hield zich in het begin vooral bezig met etaleren en sfeerpresentaties maken. Veel decoratie maakte hij zelf in zijn atelier met zijn vrouw Petra Jacobs De Kleijn.

John heeft zijn opleiding tot etaleur genoten bij Vroom & Dreesmann op de etalage afdeling, daar heeft hij ook zijn toekomstige vrouw Petra leren kennen die daar werkzaam was op de decoratie afdeling als decorateur. Samen vormden zij een onstuitbaar creatief koppel, iets wat tot op de dag van vandaag nog steeds het geval mag zijn.

In het begin van de jaren ’90 nam het werk voor John toe en in 1992 besloot hij personeel in dienst te nemen. Zoon Ilya Jacobs ,op dat moment 16 jaar was al 3 jaar bezig met een opleiding tot etaleur / standenbouw aan het SISA (Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten) te Antwerpen. Creativiteit was bij Ilya al op jonge leeftijd aanwezig, al vanaf zijn 9e jaar ging hij regelmatig mee met zijn ouders en wist hij welk beroep hij zou kiezen.

In 1992 kwam het eerste personeelslid Eric Van Aken in dienst en sindsdien heeft het bedrijf ook de naam Jacobs Decorateurs aangenomen. Ook Eric is afgestudeerd aan het SISA te Antwerpen. Op dit moment is Eric, na 20 jaar trouwe dienst nog steeds werkzaam bij Jacobs Decorateurs en is met al zijn ervaring en vakkundigheid een onmisbare kracht geworden.

In 1995 is Ilya afgestudeerd en is meteen de gelederen komen versterken.

In 2002 is Vera Dolstra in dienst getreden bij Jacobs Decorateurs. Ook Vera heeft haar opleiding genoten aan het SISA. Tot op de dag van vandaag, na 10 jaar trouwe dienst, is ook Vera een ervaren, vakkundige en onmisbare kracht geworden.

In 2009 bereikte John zijn pensioengerechtigde leeftijd, na een leven hard werken met veel plezier werd het tijd voor zijn welverdiende rust. Samen met Petra hadden ze mooie toekomst plannen die ze op de dag van vandaag met veel plezier aan het uitvoeren zijn.

Sinds juli 2009 heeft Ilya Jacobs decorateurs overgenomen, na 14 jaar gewerkt te hebben met zijn ouders werd het nu tijd om op eigen benen te gaan staan. Nu na 17 jaar werkervaring staat hij aan het hoofd van het team Jacobs Decorateurs.

Sinds 2009 werkt Jacobs Decorateurs met stagiaires, van maar liefst 7 verschillende scholen, o.a. De Rooipannen (afdeling vormgeving) Tilburg, SISA Antwerpen, Markiezaat College (afdeling vormgeving) Bergen Op Zoom en Grafisch Lyceum Rotterdam. De stagiaires vormen een creatieve, frisse inbreng in het team van Jacobs Decorateurs en zij krijgen een goede opleiding in de praktijk.

Jacobs Decorateurs is in 2010 door 2 grote instanties erkend leerbedrijf geworden, namelijk Savantis en GOC .

Onze toekomst plannen? Wij streven er naar om kwaliteit te kunnen en mogen blijven leveren aan onze klanten en onze stagiaires zo goed mogelijk op te leiden tot volwaardige etaleurs / decorateurs.